Fügefalevél szörp

Fügefalevél szörp: üdítő finomság. Nem lehet tudni ki volt az ötletadó, de nagyot alkotott, mert kora tavasztól késő őszig készítheted, és szinte ingyen! A recept saját elképzelés szerint készült úgy, hogy neked egyszerű legyen. 

Fügefalevél szörp recept

Elkészítési idő: 60 perc 

Hozzávalók

1,2 liter szörphöz: 

Megjegyzések: 

Előkészítés

Fügefalevél szörp készítése

  1. A cukrot és a citromsavat egy legalább 2 literes lábasba teszed. Hozzáadod a vizet és szirupot főzöl belőle. Épp hogy csak felforralod, nem kell sűrűre főzni. 

    Cukorszirup készítése 1



    Cukorszirup készítése 2

  2. Hagyod langyosra hűlni, vagy lehlűtöd hideg vízbe állítva. Ha üvegből van a turmixgéped tartálya, akár melegen (de nem forrón) is turmixolhatod. 
  3. A felaprított fügefaleveleket részletekben  (a turmixgép tartályméretétől függően beleteszed a gépbe, annyi szirupot öntesz rá, hogy ellepje és amennyire lehet, homogénre turmixolod.

    Turmixolás 1



    Turmixolás 2

  4. A turmilxolt leveleket hozzáöntöd a maradék sziruphoz, és az egészet felmelegíted (de nem forrósítod), hogy a levelekből az értékes anyagok és a színezék kioldódjanak.
  5. Allni hagyod fél óráig, közben időnként megkevered. 

    Szörp alap felmelegítése

  6. Sűrű szűrőn (alkalmas rá például a teaszűrő) átszűröd (ha kezdetben zavaros lesz, a folyadék első részét ismét ráöntöd a szűrőre, ahol a turmixolt levelekből egy második szűrőréteg képződik). 

    Szűrés 1



    Szűrés 2

Elkészítési idő: 

Összesen: 70 perc

Tárolás, felhasználás

A leszűrt szörpöt üvegbe teszed és hűtőben tárolod. 

Fügefalevél szörp

Felhasználáskor 1 rész szörphöz adj 3 – 5 rész vizet (ízlés dolga, hogy mennyit). Az így elkészített italt citromlével tovább savanyíthatod: 

A fügefalevél szörpöt és a képeket készítette: Pap Zsuzsa

Címkék:
Tovább a blogra »