Húsvéti ételek: először csak a sonka és a tojás jut az eszünkbe. Van azonban még jónéhány étel, amit húsvétkor szokás készíteni. Ezekről olvashatsz most itt egy összefoglalást.
A húsvéti ünnepek már a húsvétvasárnap előtti csütörtökön (“zöld csütörtök”) elkezdődnek és húsvét hétfővel fejeződnek be. Nem kívánok itt most a keresztény vallás vonatkozásairól írni, mert meghaladná a cikk terjedelmét (és utána is tudsz nézni).
Mióta a nagypéntek állami ünnep lett, ilyenkor egy 4 napos szabadidőt tudhatsz magadénak.
Az utóbbi időben szokássá vált, hogy a családok egy része nem otthon tölti a húsvétot, ilyenkor nem főzéssel telnek az ünnepek, hanem kellemes programokkal.
Ha viszont otthon töltöd ezeket a napokat, és amennyiben a csütörtököt is ide számítjuk, 5 napra kell étellel ellátnod a családot, esetleg a locsolókra is kell gondolnod, ezért itt már némi tervezés is szükségessé válik, hogy a bevásárlásnál ne tegyél fölösleges dolgokat a kosaradba (aminek egy részét majd ki kell dobnod).
A tervezéshez és a főzéshez szeretnék neked segítséget adni néhány ötlettel és néhány kedvelt vagy kevésbé ismert étel receptjével.
Csütörtökön és pénteken húsmentes ételek szokásosak, a többi napokon viszont “dőzsölés” van, ezért az ételek között mind húsmentes, mind húsos ételek és sütemények is szerepelnek.
Valamennyi étel receptjét megtalálod a honlapomon az oldal tetején található kereső segítségével.
Kellemes húsvéti ünnepeket, jó főzőcskézést és jó időtöltést kívánok!