Zöldségleves húsgombóccal

Zöldségleves húsgombóccal: egyszerű étel, gyorsan elkészíthető. Biztosan Veled is előfordul, hogy töröd a fejed, hogy mit is főzz a következő napokban. Nos, néhány zöldségféléből egy kis hússal és némi fantáziával családod kedvére főzhetsz zöldséglevest húsgombóccal. Nálunk mindenki kedveli. 

Elkészítési idő: 

Összesen: 50 perc

Zöldségleves húsgombóccal 

 

Hozzávalók 

4 személyre

Zöldségek: 

Húsgombóchoz: 

Egyéb:

A zöldségleves elkészítése 

  1. Felteszed főni a rizst kétszeres térfogatú vízben (ha van vízforralód, forró vizet önts rá, és csak egyszer keverd meg), lassan főzd, mert különben odaég az alja. Kis lábas kell hozzá.
  2. A hagymát felaprítod.  
  3. A zöldségeket megtisztítod, kockára vágod.

    Zöldségek feldarabolva



     
  4. A zsiradékot felmelegíted egy kb. 3 literes lábasban, hogy a végén minden beleférjen. Rádobod a felaprított hagymát és elkezded párolni. 
  5. Összeállítod a húsgombócokat: a hozzávalókat villával összekevered, majd 8 db gombócot formázol belőle. 
  6. Figyelj oda: ha a hagyma és a rizs közben megpárolódott, vedd le a tűzről. 
  7. A párolt hagymára rádobod a zöldségeket, majd a tetejére a húsgombócokat, és megpárolod. 

    Zöldségek párolásra



    Húsgombócok a zöldségágyon

  8. Amikor kész, a gombócokat kiszeded, a zöldséget megszórod a liszttel, felengeded, visszateszed a gombócokat. 

    Húsgombócok kiszedve



    Sűrítés lisztszórással

  9. Felforralod, és főzöd még néhány percig, hogy a sűrítésnél használt liszt megfőjön – különben liszt ízű lesz az étel. 
  10. Közben felaprítod a petrezselymet és a levesbe szórod.

    Zöldségleves készen

Zöldségleves tálalása

Amikor mindezzel készen vagy, tálalhatsz.  A húsgombócokat a tányérokba teszed és a forró levest rámeregeted.

Képek: saját készítésű zöldségleves saját felvételei

Tovább a blogra »