Linzer karikák

A linzerkarikákat többféle módon lehet elkészíteni. A tésztája és a tészta összedolgozása nagyon egyszerű. Az alaptésztát feldolgozhatod úgy, hogy egyforma karikákat szaggatsz ki (sőt más formákat is használhatsz). A karikákat összeragaszthatod lekvárral: egyforma karikákat készítesz, lekvárral összeragasztod és a tetejére porcukrot hintesz. A sokkal mutatósabb sütemény úgy készül, hogy minden második karikát kristálycukorral kevert vágott dióba forgatsz. Még ennek is vannak változatai.

Linzer karikák készítése

 

Az egyszerű linzer karikák hozzávalói:

A diós linzer karikák készítéséhez kell még:

Elkészítés:

     

Sütés:

Sütőlapon, sütőpapíron. Kb. 20 perc alatt megsül. Ha kihűlt, dobozban tárolhatod. Fogyasztás előtt kettőt-kettőt összeragasztasz lekvárral.

A linzerkarikák tálalása és tárolása

Tálra is felrakhatod, de tányérokra is teheted. Valami kis díszítőt is tehetsz hozzá.       Ha nem használod fel sütés után, ne ragaszd össze lekvárral, mert esetleg megpenészesedhet. Lekvár nélkül jól záró dobozban több hétig is eláll. Ha karácsonyra szeretnél sütni ilyen süteményt, december elején már megsütheted. Megjegyzés: Ez a sütemény sokáig eláll, ezért előre is elkészítheted. Például, ha karácsonyra szánod (akár a fára is felakaszthatod), már két héttel az ünnepek előtt megsütheted.   Linzer karikák képei: saját készítésű sütemény saját felvételei

Tovább a blogra »