Medvehagymás juhtúrós palacsinta

A medvehagymából sokféle étel készíthető: leves, mártás, főzelék. Szendvicsekre szórható, sőt palacsinta készítésénél is fel lehet használni: kétféle módon. Beletehető a töltelékbe, ez esetben az egyik legjobb megoldás a juhtúrós töltelék, mivel annak ízéhez illik a medvehagyma enyhén fokhagymás aromája. A másik megoldás, amikor a felaprított medvehagymát a palacsinta résztájába keverjük. Ilyenkor szép, zöld mintás palacsintákat tudunk sütni, amelyet a juhtúrós keverékkel megtöltve különleges külsőt viselő palacsintáink lesznek.

 

Palacsinta készítése

Hozzávalók:

Elkészítés:

A medvehagymás juhtúrós töltelék elkészítése 

Hozzávalók: 

A töltelék elkészítése: 

A medvehagymás juhtúrós palacsinta elkészítése, tálalása

Változat: 

Az apróra vágott medvehagymát a palacsinta tésztájába kevered. Ez esetben szép, zöld mintás palacsintákat fogsz sütni. Szerintem különleges látvány. 

 

Érdekelhet még: 

Medvehagyma leves 

Medvehagyma mártás 

Medvehagymás palacsinta más módon 

Medvehagyma 

A medvehagymás juhtúrós palacsinta képei: 

saját készítésű palacsinták saját felvételei

Címkék:
Tovább a blogra »