Cukkini csatni

A csatni egy zöldségekből, gyümölcsökből vagy a kettő keverékéből készült fűszeres mártás. Indiából származik. Jellemzője, hogy mindegyikben van cukor, só, hagyma, ecet és a csípős fajtában csili paprika. Ezt kiegészíti még sokszor fokhagyma, bors és más fűszerek is. Ismeretes nyers és főzött változata. Az előbbinél az alapanyagok széttörésével, szétdörzsölésével, az utóbbinál sz alapanyagok főzés utáni mixelésével készül a mártás.

Cukkini csatni készítése

   

Hozzávalók:

Előkészítés:

  A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeled. A hagymát és a fokhagymát megtisztítod és apróra vágod. A zöldpaprikát és a csili paprikát kimagozod, vékony karikára szeled, a gyömbért finom reszelőn lereszeled. A mazsolát, ha kemény, beáztatod, ha nem, megmosod.

Elkészítés:

  A felaprított anyagokat egy lábosba teszed, a sóval és cukorral addig főzöd, míg a zöldségek puhák nem lesznek. Amikor megpuhultak, botmixerrel pépesíted, majd beleteszed a mazsolát, az ecetet, újra felforralod.      

A cukkini csatni felhasználása

      Képek: saját készítésű cukkini csatni saját felvételei

Címkék:
Tovább a blogra »