Gombás palacsinta

A gombás palacsinta nagyon könnyen elkészíthető étel. Lehet vacsora, vagy ünnepélyesebb alkalmakkor, vendégváráskor meleg előétel. Gyors ételnek is nevezhetném, mert az alap hozzávalókat: a palacsintát és a gombapörköltet már két nappal korábban is elkészítheted, sőt össze is állíthatod és a hűtőben fóliával letakarva tárolhatod. A tálalás napján befejezed, néhány színes zöldséget teszel rá és learatod a babérokat.

Gombás palacsinta készítés

Hozzávalók:

8 palacsintához

Elkészítés:

 

A palacsinták elkészítése:

A lisztet, a tojást és fél deci tejet csomómentesre összekevered. Beleteszed az egy csipet sót, és a maradék tejből annyit, hogy palacsinta-sűrűségű tészta legyen. Hozzákeversz még 1 evőkanál olajat. Megsütöd a palacsintákat.

A töltelék elkészítése:

A töltelék hozzávalóiból gombapörköltet készítesz. A pörkölt levének nagyobb részét félreteszed a tálaláshoz. A pörköltet 1 evőkanál liszt rászórásával és felforralásával besűríted.

A gombás palacsinta elkészítése:

A besűrített gombapörköltet annyi részre osztod, ahány palacsintát készítettél. A tölteléket a palacsintákra teszed (csíkban), a palacsinta két szélét behajtod, majd felcsavarod. Az elkészült palacsintákat sütőtálba teszed, tetejüket tejföllel megkened, majd a félretett pörkölt- lével meglocsolod. A sütőben átmelegíted.

A gombás palacsinta tálalása

 

Melegen tálalod. Petrezselyemzölddel, színes zöldségekkel díszítve ínycsiklandó látvány.

Képek: saját készítésű gombás palacsinta saját felvételei

Címkék:
Tovább a blogra »