Főzz otthon

Paradicsom leves

Most van itt az ideje. A legkönnyebben elkészíthető levesek egyike. Ennek ellenére van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, ha azt akarod, hogy valóban jól sikerüljön. Ne legyen se túl sűrű, se túl híg, lehetőleg legyen hidegen is fogyasztható és fűszerezése legyen megfelelő. Lehetőleg friss paradicsomból készüljön, de a téli hónapokban eltett paradicsomból vagy paradicsom püréből is jó levest lehet készíteni. 

Paradicsom leves elkészítése 

Hozzávalók

4 személyre

  • 1 kg friss paradicsom
  • 1 db 75 g-os paradicsompüré (ha a paradicsom olyan fajta, hogy a leves túl híg lenne) a leves sűrítéséhez
  • 2 evőkanál olíva vagy napraforgó olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva (ha nem kedveled, kihagyhatod)
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 mokkás kanál őrölt fekete bors
  • 2 kis ág friss bazsalikom vagy bazsalikom levelek (ha nincs, petrezselymet is használhatsz).
  • 4 szelet pirított kenyér

Előkészítés

  • A paradicsomokat alul keresztbe bemetszed (könnyebben lejön a héja). Vizet forralsz és a paradicsomokat egy-két percre beledobod. Utána kiveszed és egy hegyes villára szúrva még melegen a héjukat késsel lehúzod
  • Feldarabolod, és egy lábosban néhány percig forralod, majd botmixerrel péppé töröd. Szűrőszitán átnyomod. Belekevered a sürített paradicsomot és hagyod kihűlni.

 

Paradicsom leves - alaplé

 

Paradicsom leves alaplé

 

Elkészítés

  • Az olajból és lisztből világos rántást készítesz. Beledobod a felaprított vagy fokhagymapréssel átnyomott fokhagymát.
  • Felöntöd a hideg paradicsomlével.
  • Beleteszed a fűszereket, illetve azokat, amelyekkel Te szeretnéd fűszerezni. Elkevered és összeforralod a levessel. Kicsit állni hagyod, hogy a fűszerek íze érvényesülni tudjon.
  • Közben a kenyereket megpirítod és kockákra vágod. (A pirítást felaprózott formában is elvégezheted.
  • A bazsalikom levelekből 4 kis ágvéget, vagy 4 szép levelet félreteszel a díszítéshez, a többit felaprítod.

 

Paradicsom leves fűszerezés

 

Paradicsom leves tálalása

Tálalhatod melegen vagy hidegen.A leves tetejére teszed a kenyérkockákat és rászórod a bazsalikom leveleket. A félretett bazsalikom levelekkel díszíted.

 

Paradicsom leves tálalva

 

Érdekelhet még: 

Paradicsom leves recept (másképp) 

Paradicsom befőzése

 

Paradicsom leves képek: saját készítésű étel saját felvételei.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!