Medvehagymás juhtúrós pogácsa – ez jutott eszembe 2 nappal ezelőtt. A gondolatot tett követte és tegnap elkészítettem. A medvehagyma és juhtúró kiváló párosítás, palacsintában már kipróbáltam. Úgy gondoltam, pogácsában is megállja majd a helyét. A túrós pogácsa receptjét vettem alapul, amely lisztből, túróból és vajból készül. Mindössze annyit változtattam rajta, hogy a túró fele juhtúró lett, és belegyúrtam egy csokor medvehagymát. így születnek az új receptek.
Medvehagymás juhtúrós pogácsa készítés
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt (BL55)
- 25 dkg vaj
- 12,5 dkg tehéntúró
- 12,5 dkg juhtúró
- 1 csokor medvehagyma
- 1 teáskanál só
- A tészta tetejére: felvert tojás, 2-3 dkg reszelt sajt, köménymag
Elkészítés:
- A hozzávalókat homogén tésztává gyúrod és kb. másfél ujjnyi vastagra kinyújtod.
- Tetejét késsel bevagdalod.
- Tojással megkened. Reszelt sajtot és köménymagot szórsz rá.
- Kiszaggatod, a pogácsákat kicsit meghengergeted a két kezeddel.
- A maradékot összegyúrod és a műveletet megismétled. Amikor már kevés a maradék, vágd kockákra és hengergesd meg.
- Tepsire helyezett sütőlapra teszed. A megadott mennyiség elfér 1 sütőlapon.
Sütés:
- 200 fokon előmelegített sütőben sütöd kb. 10 percig, utána leveszed a hőmérsékletet 180 fokra és készre sütöd (kb. 15 perc).
- Ellenőrzés: alul-felül szép világos barnás színű legyen.
Medvehagymás juhtúrós pogácsa tálalása
Tányérra, tálra teszed, két vagy három sort készíthetsz belőle.
Képek: saját készítésű pogácsa saját felvételei.
Érdekelhet még:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: