Főzz otthon

Medvehagymás juhtúrós pogácsa

Medvehagymás juhtúrós pogácsa – ez jutott eszembe 2 nappal ezelőtt. A gondolatot tett követte és tegnap elkészítettem. A medvehagyma és juhtúró kiváló párosítás, palacsintában már kipróbáltam. Úgy gondoltam, pogácsában is megállja majd a helyét. A túrós pogácsa receptjét vettem alapul, amely lisztből, túróból és vajból készül. Mindössze annyit változtattam rajta, hogy a túró fele juhtúró lett, és belegyúrtam egy csokor medvehagymát. így születnek az új receptek. 

 

Medvehagymás juhtrós pogácsa

 

Medvehagymás juhtúrós pogácsa készítés

 

Hozzávalók: 

  • 25 dkg liszt (BL55)
  • 25 dkg vaj 
  • 12,5 dkg tehéntúró 
  • 12,5 dkg juhtúró
  • 1 csokor medvehagyma 
  • 1 teáskanál só
  • A tészta tetejére: felvert tojás, 2-3 dkg reszelt sajt, köménymag 

Elkészítés: 

  • A hozzávalókat homogén tésztává gyúrod és kb. másfél ujjnyi vastagra kinyújtod. 
  • Tetejét késsel bevagdalod.
  • Tojással megkened. Reszelt sajtot és köménymagot szórsz rá. 
  • Kiszaggatod, a pogácsákat kicsit meghengergeted a két kezeddel.
  • A maradékot összegyúrod és a műveletet megismétled. Amikor már kevés a maradék, vágd kockákra és hengergesd meg.
  • Tepsire helyezett sütőlapra teszed.  A megadott mennyiség elfér 1 sütőlapon. 

 

Medvehagymás juhtrós pogácsa

 

Medvehagymás juhtrós pogácsa

 

Medvehagymás juhtrós pogácsa

 

Sütés: 

  • 200 fokon előmelegített sütőben sütöd kb. 10 percig, utána leveszed a hőmérsékletet 180 fokra és készre sütöd (kb. 15 perc).
  • Ellenőrzés: alul-felül szép világos barnás színű legyen. 

 

Medvehagymás juhtúrós pogácsa tálalása

 

Tányérra, tálra teszed, két vagy három sort készíthetsz belőle. 

 

Medvehagymás juhtrós pogácsa

 

Medvehagymás juhtúrós pogácsa

 

Képek: saját készítésű pogácsa saját felvételei. 

 

Érdekelhet még: 

Medvehagyma

Medvehagymás vajas pogácsa 

Medvehagymás szendvicsek

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!