Főzz otthon

Medvehagymás juhtúrós palacsinta

A medvehagymából sokféle étel készíthető: leves, mártás, főzelék. Szendvicsekre szórható, sőt palacsinta készítésénél is fel lehet használni: kétféle módon. Beletehető a töltelékbe, ez esetben az egyik legjobb megoldás a juhtúrós töltelék, mivel annak ízéhez illik a medvehagyma enyhén fokhagymás aromája. A másik megoldás, amikor a felaprított medvehagymát a palacsinta résztájába keverjük. Ilyenkor szép, zöld mintás palacsintákat tudunk sütni, amelyet a juhtúrós keverékkel megtöltve különleges külsőt viselő palacsintáink lesznek.

Medvehagymás juhtúrós palacsinta

 

Palacsinta készítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej (lehet 2 dl tej és 1 dl szódavíz) – lehet, hogy csak kevesebb kell)
  • 2 tojás
  • csipet só
  • olaj

Elkészítés:

  • 1 dl tejet összekeversz a 2 tojással, 25 dkg liszttel, csipet sóval. Ha már csomómentes, hozzáteszed a maradék tejet illetve szódavizet. Hozzákeversz még 1 evőkanál olajat. Ebből a mennyiségből 15-20 palacsinta lesz attól függően, hogy milyen vastagságúra sütöd.
  • Palacsintasütőbe teszel egy kevéske olajat, felforrósítod, majd beleöntesz 1 kis merőkanálnyi palacsintatésztát és a sütő forgatásával egyenletesen elosztod benne a tésztát. Elkezded sütni. Akkor jó, ha a palacsinta elmozdítható a sütőben. Ennek megállapításához kell egy kis gyakorlat. Ezután megfordítod késsel, falapáttal vagy feldobással (az edénytől függően) és a másik oldalát is megsütöd. Amikor kész, lapos tányérra csúsztatod.
  • Ha vastagnak találod a palacsintát, két dolgot tehetsz: a tésztát egy kis tejjel még hígítod, vagy kevesebbet teszel a merőkanálba. Ezt próbálgatnod kell. Néhány darab megsütése után már a számodra megfelelő vastagságút tudod majd sütni.

 

Palacsinta tészta

 

Palacsinta sütése

 

Palacsinták kiszedése

A medvehagymás juhtúrós töltelék elkészítése 

Hozzávalók: 

  • 25 dkg juhtúró
  • 25 dkg tehéntúró
  • 5 dkg sonka 
  • 0,5 – 1 dl tejföl (attól függően, milyen az összekevert túró állaga (az is előfordulhat, hogy nem kell) 
  • 1 csokor medvehagyma
  • só  

A töltelék elkészítése: 

  • A kétféle túrót villával összenyomkodod és összekevered. Ha túl darabos lenne, adj hozzá annyi tejfölt, hogy puha legyen, de maradjon egyben. ízlés szerint sózd meg. 
  • A sonkát apróra vágd fel.
  • A medvehagyma  szárát vedd le (esetleg az erezettel együtt húzd le a levélről – a szárakat összevágva beledobhatod egy zöldséglevesbe). Mosd meg, jól csepegtesd le, papírtörlővel kicsit törölgesd le. Vágd apróra
  • A medvehagymából egy  keveset tegyél félre belőle, a többit keverd a túróhoz. Tedd bele a sonkát is és alaposan dolgozd össze. A tálban simítsd le és oszd el kb. annyi részre, amennyi palacsintát sütöttél. Ha marad belőle, az sem baj, kenyérre kenve megehető. 

 

Túrókrém

 

A medvehagymás juhtúrós palacsinta elkészítése, tálalása

  • A töltelékkel töltsd meg a palacsintákat. Sütőben kicsit átmelegítheted. 
  • Tálaláskor a tetejét a maradék tejföllel meglocsolhatod, a félretett medvehagymával megszórhatod. Díszítéshez használj lila hagymát, piros paprikát. 

 

Medvehagymás juhtúrós palacsinta

 

Medvehagymás juhtúrós palacsinta

 

Változat: 

Az apróra vágott medvehagymát a palacsinta tésztájába kevered. Ez esetben szép, zöld mintás palacsintákat fogsz sütni. Szerintem különleges látvány. 

 

Medvehagymás palacsinta

 

Érdekelhet még: 

Medvehagyma leves 

Medvehagyma mártás 

Medvehagymás palacsinta más módon 

Medvehagyma 

 

A medvehagymás juhtúrós palacsinta képei: 

saját készítésű palacsinták saját felvételei

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!